Rollspel 2017

Frågor om något? Använd  frågeformuläret på anmälningssidan!

Shadowflight 665 to Freedom

Arrangör: Jens Wistbacka
Deltagare 4

Freedom, en ny planet och en ny framtid.

Resan som för bara några år sedan skulle tagit en evighet tar nu bara några dagar. Halvvägs åkande i skuggvärlden tar sig skeppet genom rymden inte direkt snabbare, utan längre på kortare tid. Forskarna kallar det att ”skuggresa”.

Man reser nedsövd. Att vara vaken är inte ett alternativ.

Det går hemska rykten om folk som vaknat upp under resan. De har inte varit riktigt sig själva när de kommit fram till sin destination.

Det är bara rykten…

Rollspel för fyra personer.
Känsliga personer varnas.


Two Rooms and a Boom

Arrangör: Peter Haraldsson
Deltagare 6-30
Spellängd: 15 minuter

Ta en grupp människor – ge dem varsin hemlig roll – dela slumpmässigt in dem i två rum – och lägg till en BOMB!

Deltagarna får var sin roll som delar in i dem två lag, ett blått och ett rött. Det blå laget har en president, det röda laget en självmordsbombare. Övriga deltagare har också olika specialroller. Spelet pågår sedan i fem ronder som är tidsbestämda, så att varje spel tar 15 minuter effektiv speltid. Mellan varje rond utses en eller flera deltagare som får byta rum, och efter den femte och sista ronden så kontrolleras om presidenten och självmordsbombaren befinner sig i samma rum, då vinner rött lag, eller om de är i olika rum, då vinner blått lag.

Under spelet får deltagarna prata med varandra för att försöka lista ut vem som är vem och vilka lag man tillhör. Det är också tillåtet att visa hela eller delar av sin roll för att utbyta information med övriga deltagare. Kanske är du spionen, som springer runt med ”fel” färg på ditt kort och samlar information om motståndarlaget, eller utkastare som kan tvinga personer att byta rum? Det finns också roller som står utanför spelet mellan rött och blått! Du kanske är älskarinnan som vinner spelet genom att vara där presidenten är när femte ronden är över, så länge frun inte är det!

Drop in – inga förkunskaper behövs – varje spelomgång är 15 minuter effektiv speltid – funkar på grupper mellan 6 och 30 deltagare!


Maffia

Arrangör: Lina, Fred och Joppe
Föranmälan: Hör efter i receptionen!

Maffia – från eftermiddag till att siste man stupar på natten.

Maffia är ett intensivt och oerhört roligt spel där fördelar går till folk som är bra på att ljuga och folk som är bra på att genomskåda människors lögner (eller sanningar). Varje spelare blir i hemlighet tilldelad en roll, antingen som den goda bybon eller som den elaka maffian. Sedan är det upp till byborna att ta reda på vilka spelare som är maffia och hänga dem. Men tiden är knapp, varje natt dör en bybo som blir skjuten av maffiosorna. Maffiosorna känner till sina kumpaner, men byborna vet ingenting.

Låter det roligt? Välkommen till oss och prova Maffia, oavsett om du är en erfaren räv eller en oinvigd bybo.


Mars: Ascension

Arrangör: Christoffer Hagström
System: Leviathan, inga förkunskaper krävs
Speltider: Fredagen den 4:e 16.00 med möjlighet till fler spelpass om intresse finns.
Anmälan: Föranmälan till Christofferhagstrom@gmail.com för att öka möjligheten att vara med på det (möjliga) enda spelpasset. Det går också bra att anmäla intresse på konventet.

År 2074 förlorade rymdskytteln Ascension kontakt med jorden. Deras uppdrag var att ta sig till Mars för att etablera den första kolonin på planeten. Av okända anledningar förlorade jorden dock kontakt med skytteln. Ingen vet vad som hände och innan någon hann undersöka det närmare befann sig världen i krig mot maharerna.

Detta är berättelsen om Ascensions modiga besättning under Abraham Cyuipers ledarskap. Omvärlden ser dem som briljanta vetenskapsmän och forskare, men ingen anar att de egentligen är psykonauter från den gamla världen som väckt sina inre själskrafter. Tillsammans söker de nu efter nya insikter i världen bortom sin egen.

Mars: Ascension är berättelsen om den tappra besättningens resa till Mars och varför jorden förlorade kontakten med rymdskytteln.


Väderfölnes Resor

Arrangör: Robin Lönnfors
När: Fredag klockan 17.00
Var: I Nifelfangs rollspelspaviljong
Antal deltagare: 4-6
Speltid: Ca 4 timmar inklusive genomgång
Föranmälan: nifelfang@live.se, eller pm till Robin Lönnfors

Framåt mitten av tjugohundratelet utvecklades ett system med hyperrymdportar, något som inte bara blev en teknisk höjdpunkt utan på många sätt även en vändpunkt för samhället. Ett plötsligt systemhaveri vid jordens hyperrymdport resulterade i en katastrofal olycka som snabbt gjorde Jorden till en närmast obeboelig planet.

Efter katastrofen koloniserades flera andra planeter och månar i solsystemet. Den plötsliga decentraliseringen medförde att alltmer makt hamnade i händerna på de stora företagen, med växande korruption och brottslighet som följd. Efter en tid tvingades polismakten att ta till åtgärder i form av belöningar för infångandet av efterlysta personer. Prisjägaryrket blev en snabbt växande sysselsättning.

Århundradet närmar sig nu sitt slut och det gamla fraktskeppet Väderfölne har fått nytt liv i händerna på en grupp excentriska prisjägare. Trots stora framgångar håller sig besättningen alltjämt upptagen. Skeppsdriften är inte helt billig och dessutom behövs pengar för andra utgifter såsom mat, dryck… ersättningskrav för skador på allmän egendom och liknande. Lyckligtvis är rymden full av skurkar som bara väntar på att infångas.

~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~ ~*~~*~ ~*~

Ladda pistolerna och gör dig redo för årets rymdäventyr! Fånga in småskurkar, nysta i konspirationer eller bekämpa det interplanetära brottssyndikatet Jörmundgand.

Väderföles Resor är ett nyskrivet rollspelsscenario som invigs under Kattcon 2017. Årets scenario hämtar en stor dos med inspiration från animeklassikern Cowboy Bebop.


Rymstation 13 inställt pga. förhinder. Vi ber om ursäkt för det.

Comments are closed.