Brädspel 2019

Denna site kommer att uppdateras fortlöpande vartefter mer delar av konventet blir fastställda.
Observera att detta innebär att delar av informationen kan komma att ändras/korrigeras.
Har ni frågor eller saknar information använd formuläret för frågor på anmälningssidan.

Vikingatida spel

Kom och prova på olika sorters spel som fanns på vikingatiden.

Fredag kl 13.00 – 15.00

Mage wars

Kom och spela detta underbara spel.
Vi kör en turnering på lördagen.

Torsdag: 18.00-21.00 (kom och testa spelet
Fredag: 12.00-20.00 (kom och testa spelet
Lördag: 12.00-20.00 (turnering, max 8 deltagare)

Föranmälan ger förtur: lajje@kattcon.se

Formula D

Holy Dice och Nifelfang bjuder till tävling i brädspelet Formula D. Här gäller det både att kontrollera växelspaken och att hantera de livsfarliga kurvorna på racingbanan.

Inga förkunskaper krävs för att deltaga – vi går igenom reglerna vid start. Det rekommenderas dock att man testar på spelet åtminstone en gång innan det stora racet.

Tävlingen startar 12.00 på lördagen och upp till 10 personer kan spela åt gången. Vid fler deltagare kommer vi att köra ett par kortare kvallopp för att avgöra vilka 10 som går vidare till själva tävlingen.

Anmälan görs på plats men det går även att maila in en föranmälan till nifelfang@live.se.

Splendor

Ta rollen som en förmögen renässanshandelsman och utnyttja dina resurser för att imponera på adeln och lägga beslag på de mest praktfulla ädelstenarna.

Holy Dice och Nifelfang bjuder till turneringsspel i det lättspelade brädspelet Splendor. En omgång tar högst 40 minuter och även om skicklighet är en avgörande faktor behövs ingen större erfarenhet för att vinna.

Under torsdagen och fredagen kommer vi att spela ett antal kvalomgångar med 3-4 spelare per omgång. Antalet kvalomgångar beror på det totala antalet deltagare. Under lördagen utkämpas en final (efter eventuell semifinal) mellan de fyra skickligaste spelarna.

För närvarande finns följande kvaltillfällen planerade:

Torsdag klockan 20.00
Fredag klockan 14.00
Fredag klockan 20.00

Anmälan görs på plats men du kan även föranmäla dig genom ett mail till nifelfang@live.se där du anger vilket kvaltillfälle du önskar delta vid.

Holy Dice och Nifelfang håller brädspelsbar för alla spelsugna!

Vi har med oss hundratals roliga spel: Klassiker såväl som nyheter, snabbspelade såväl som komplexa – och självfallet har vi också flertalet spel på vikingatemat!

På plats i spelbaren finns alltid vår hjälpsamma och trevliga funktionärer som mer en gärna ger dig en knuff i rätt riktning och hjälper till med regler så gott det går.

I vanlig ordning kommer det även att finnas ett brädspel som verkligen sätter skickligheten, envisheten och turen på prövning.

Brädspelsbaren öppnar så fort konventet drar igång och har sedan öppet 09.00-02.00 varje dag (ofta lite längre).

Comments are closed.