Necromunda och Blood Bowl

På både fredagen och lördagen klockan 13.30 – 17:30 finns det möjlighet att spela figurspelen Necromunda och Blood Bowl som båda härstammar ur Warhammers värld.

Necromunda är ett figurspel i still med Warhammer 40.000. Det utspelar sig i Warhammers underjord med fraktioner som slås mot varandra. Till skillnad mot Warhammer 40.000, där man gör sitt drag med ett helt lag, så turas man om med att spela figurerna necromunda. Det gör att man inte blir stående och väntar på sin motspelare på samma sätt.

I Necromunda så har man ca 8-12 figurer och en stor match tar ca 1,5 till 2 timmar men en mindre match brukar gå på 45 till 60 minuter.

Blood Bowl är ett figurspel som utspelar sig på en spelplan som påminner om amerikansk fotboll med figurer ur Warhammer mytologin.

Man har ett lag med spelare (12 stycken) som ska vinna med alla medel, muta domaren, tackla och skada din motståndare tills hen inte har fler spelare kvar… eller faktiskt gör en touchdown för att vinna på poäng.

Blood Bowl är ett snabb spelat figurspel där en match tar under timmen, det spelas i 2 x 8 rundor.

Det kommer att vara drop-in och figurer finns att låna men man får självklart ta med sig sina egna sett av figurer och spela!
Det kommer finnas ett stort bord att spela och flera små bord att testa grunderna på. Inga förkunskaper krävs då det går att lära sig på plats, likaså är det ingen kostnad för att delta.

Välkommen in och utforska mer från Warhammers värld!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.