Brädspel 2014

Frågor om något? Använd Frågeformuläret på förstasidan!

Eldritch Horror

Arrangör: Mårten Isaksson
Antal spelare: 1-8
Spellängd: 2-4 timmar
Förkunskapskrav: Spelet är på engelska, inte ett krav men bra om man kan.
Mer info om spelen: Eldritch Horror och Elder Sign
Tider: Tillgänglig alla tider som det inte spelas X-wing.

Jag som gammal Call Of Cthuluspelare har kärat ner mig i Eldritch Horror, vilket är en (IMO) förbättrad version av Arkham Horror. Jag tänkte hålla det som en öppen aktivitet utan föranmälan under 2 eller 3 pass. Önskar man kan man i stället få spela Elder Sign som även det är baserat på H.P. Lovecrafts litteratur. Detta är lite tunnare och baseras helt på tärningsslag.
Eldritch Horror är ett kooperativ äventyrsspel där 1-8 spelare tar rollen som världsresande utredare som arbetar för att samla ledtrådar, lösa mysterier, bekämpa  skräckinjagande monster, och skydda världen från utomjordiska hot. Med tolv unika utredare, tvåhundrafemtio tokens, och över trehundra kort, erbjuder Eldritch Horror ett episk, världsomfattande äventyr med varje spelomgång.

Twilight Imperium

Arrangör: Jonas Nordgren
Antal spelare: 3-7
Spellängd: ca 8 timmar
Förkunskapskrav: Engelska. I övrigt, läs gärna på om Tactical Action i Twilight Imperium regelboken som hittas på Fantasy Flight Games Twiligt Tmperium sida
Tider: Kl 11-23 på lördagen, inklusive matpaus
Föranmälan: Ingen. Kontakta arrangören på torsdagen eller fredagen om du vill försäkra dig om en plats. Lappar med telefonnummer kommer att sitta uppe.

Ett storslaget civilisationsspel! Efter tusen år av kaos är galaxen redo för ett nytt rymdimperium. På den vackra spelplanen trängs mängder av detaljerade rymdskepp bland planeterna. Du ledder din fraktion till seger genom krig, teknologi, diplomati, handel och politik.

Comments are closed.