Övrigt 2015

2015

Frågor om något? Använd  frågeformuläret på anmälningssidan!

Spelbar

Arrangör: Spelföreningen Nifelfang

Spelföreningen Nifelfang från Eskilstuna kommer hålla i en Spelbar under konventet, där vi kommer ha ett gäng spel för utlåning och som vi gärna lär ut till nya spelare.

Peppkai TV-Spelsrum

Arrangör: Peppkai
Webbsida: PeppKai.se och PeppCon.se

PeppKai är en uppsalaförening som främst sysslar med östasiatisk popkultur. På Kattcon kommer vi att arrangera ett tv-spelsrum. Vi kommer bl.a att ha ps3, xbox, xbox 360, gamecube m.m. samt massvis med olika spel.
PeppKai är en ideell förening i Uppsala som grundades 2012 med syfte att sprida och främja östasiatisk populärkultur och allmän nördkultur.

Vi förespråkar även jämlikhet, social mångfald och subkulturers värde i samhället.

Föreningen anordnar det östasiatiska populärkulturkonventet PeppCon i Uppsala samt tv-spelshörnor på olika event med allt från PS3 och Xbox 360 till klassiska arkadspel som Metal Slug och Guwange.

PeppCon är ett engagerat ungdomsevent, en familjevänlig kulturupplevelse, en spännande utbildningsmöjlighet och en näringslivsfrämjande mässa. Evenemanget är även en del av en typ av livsstilstradition, och kallas därför för konvent.

Biljetter går att köpa på www.peppcon.se där det även finns mer information om PeppCon och vad som kommer att hända på konventet.


Nerf: Team Deathmatch-turnering

Arrangör: Katrineholms Airsoft Förening (Facebook)
Tid: Fredag 16:00-18:00 (drar det ut på tiden kör vi längre!)

Översikt: Två lag om 4 spelare försöker eliminera varandra tills bara ett lag står segrande kvar.

Spawning: 3-15 regeln gäller, dvs. spelarna har 3 liv var, blir man träffad tappar man ett liv, lyfter upp vapnet för att markera det, om man har liv kvar så går tillbaka till sin spawnpoint och räknar till 15. Efter det får man åter komma in i matchen.

Enkla Nerf-pistoler kommer att kunna lånas ut så var med även om du inte har ett eget Nerf-vapen! Inget tidigare erfarenhet krävs.


Nerf: Capture the Flag-turnering

Arrangör: Katrineholms Airsoft Förening (Facebook)
Tid: Lördag 16:00-18:00 (drar det ut på tiden kör vi längre!)

Översikt: Två lag om 4 spelare försöker stjäla varandras flaggor. Har man sin flagga hemma och en spelare kommer med motståndarlagets räcker det med att denne nuddar sin egen flagga för att vinna matchen.

Spawning: Blir man träffad lyfter upp vapnet för att markera det, går tillbaka till sin spawnpoint och räknar lugnt till 15. Efter det får man börja spela igen. Spelarna har oändligt antal liv.

Flaggan: Håller man i en flagga när man blir träffad ska man direkt släppa den. Endast flaggor som ingen håller i får plockas. Enda tillfället då laget får plocka upp sin egen flagga är för att bära hem den till sin egen bas så fort som möjligt.

Enkla Nerf-pistoler kommer att kunna lånas ut så var med även om du inte har ett eget Nerf-vapen! Inget tidigare erfarenhet krävs.


Nerf: fritt spel

Arrangör: Katrineholms Airsoft Förening (Facebook)
Tid: Torsdag 18:30-20:30, Fredag 18:00-20:00 (efter turneringen), Lördag 18:00-20:00 (efter turneringen)

Det kommer även finnas tid för lite fritt spel. Det spelar ingen roll om du har spelat innan, dyk upp och ha kul med att skjuta på varandra under mer eller mindre organiserade former!

Comments are closed.