Rollspel 2015

2015

Frågor om något? Använd  frågeformuläret på anmälningssidan!

Skymningsljus

Arrangör: Spelföreningen Nifelfang
Deltagare: 4-8
Tid: 18:00 torsdag, 12:00 lördag
Spellängd: ca 6 timmar inklusive genomgång
Plats: Nifelfangs rollspelspaviljong
Föranmälan: nifelfang@live.se

Under slutet av den förra tidsåldern var Mörkrets Herre nära att lägga hela världen under sig. Efter ett långdraget krig fängslades han av en stor hjälte som sedan kom att bli konung över människornas riken. Under en tid rådde fred och välmående runt om i världen. Enigheten rådde dock inte länge utan makten delades på nytt upp mellan olika härskare som med tiden började bedriva krig mot varandra.
Nu, närmare tusen år efter striden mot den mörke, är ondskans krafter återigen på frammarsch. De senaste decennierna har svartblod, mörkeralver och andra ohyggligheter ryckt fram över världen. Blott några enstaka riken kvarstår i kampen mot mörkret. Som om inte detta vore nog har en rad underliga händelser inträffat den senaste tiden.
Världens siare har tolkat järtecknen och det råder inga tvivel om att Mörkrets Herre är nära att vakna. Detta skulle definitivt innebära slutet för allt gott i hela världen. Därför har konungen låtit kalla till sig representanter från de fria rikena för att ålägga dem ett ärofyllt uppdrag, nämligen att bringa åter det heliga svärd som den store hjälten en gång i tiden svingade i sin kamp mot ondskan.
Skymningsljus är ett nyskrivet rollspelsscenario som invigs under Kattcon 2015. Förbered dig på ett actionspäckat äventyr fyllt till bredden av klassiska fantasyinslag. Spela som Magikern, Barbaren eller någon av de andra traditionella hjältarna i kampen mot det onda.

Ekens Hemlighet

Arrangör: Spelföreningen Nifelfang
Deltagare: 4-6
Tid: 12:00 fredag, 18:00 lördag
Spellängd: ca 5 timmar inklusive genomgång
Plats: Nifelfangs rollspelspaviljong
Föranmälan: nifelfang@live.se

Skymningen hade just börjat sänka sig när sävliga stråk av dimma sakta började söka sig genom den lilla byn och fram till den enorma eken som stod i dess mitt. I trädet flaxade en nattsvart fågel dovt med vingarna mot den annalkande dimman och blickade sedan ominöst ut över byn. Timrade stugor stod lättjefullt utspridda kring trädet och mellan dem kunde skymtas bekymmerslösa bönder på väg hem efter dagens hårda arbete. Det var en mycket gammal by med uråldriga traditioner, där var och en visste att vörda den mäktiga eken som sedan urminnes tider hade skyddat byn och låtit den stå opåverkad av omvärldens faror.
Ur skorstenarna letade sig kvällens första rökpelare. Röken förenade sig långsamt med dimman och tillsammans lade de sig sakta som ett täcke över hela dalen. Från stugorna hördes sång och muntert samtal från folket som började komma till ro för natten. Ännu hade ingen av dem lagt märke till ekens vittrande grenar eller den främling som lösgjorde sig ur dimmorna…
Ekens Hemlighet är ett nyskrivet rollspelsscenario som invigs under Kattcon 2015. Spelarna gestaltar en grupp ungdomar som hamnar i händelsernas centrum när mystiska saker börjar hända kring den lilla byn. Temat är fantasy men det är i första hand stämningen som ligger i fokus.

Two Rooms and a Boom

Arrangör: Peter Haraldsson
Deltagare: 6-30
Tid: 18:00 fredag & lördag
Spellängd: 15 minuter

Ta en grupp människor – ge dem varsin hemlig roll – dela slumpmässigt in dem i två rum – och lägg till en BOMB!

Deltagarna får var sin roll som delar in i dem två lag, ett blått och ett rött. Det blå laget har en president, det röda laget en självmordsbombare. Övriga deltagare har också olika specialroller. Spelet pågår sedan i fem ronder som är tidsbestämda, så att varje spel tar 15 minuter effektiv speltid. Mellan varje rond utses en eller flera deltagare som får byta rum, och efter den femte och sista ronden så kontrolleras om presidenten och självmordsbombaren befinner sig i samma rum, då vinner rött lag, eller om de är i olika rum, då vinner blått lag.

Under spelet får deltagarna prata med varandra för att försöka lista ut vem som är vem och vilka lag man tillhör. Det är också tillåtet att visa hela eller delar av sin roll för att utbyta information med övriga deltagare. Kanske är du spionen, som springer runt med ”fel” färg på ditt kort och samlar information om motståndarlaget, eller utkastare som kan tvinga personer att byta rum? Det finns också roller som står utanför spelet mellan rött och blått! Du kanske är älskarinnan som vinner spelet genom att vara där presidenten är när femte ronden är över, så länge frun inte är det!

Drop in – inga förkunskaper behövs – varje spelomgång är 15 minuter effektiv speltid – funkar på grupper mellan 6 och 30 deltagare!

Comments are closed.