Övrigt 2019

Denna site kommer att uppdateras fortlöpande vartefter mer delar av konventet blir fastställda.
Observera att detta innebär att delar av informationen kan komma att ändras/korrigeras.
Har ni frågor eller saknar information använd formuläret för frågor på anmälningssidan.

Spelloppis

Plats: Kafeterian

Kattcon säljer spelen du inte vill ha längre.

Inlämning Torsdag – Lördag

Försäljning Torsdag – Söndag

Fjäderstålsarbete

Alla dagar kl 13:00-22:00.

Pröva på  att  arbeta med fjäderstålsringar till självkostnadspris, ca
200 ringar för 10:-. Fjäderstålsringar används ofta när man gör
ringbrynjor men man kan även göra armband och halsband.

Artemis

Komtek håller Artemis på Torsdagen kl 16.00 – 19.00

Magic the Gathering med Spelfaktoriet

M20 Draft
Torsdag 18:00-22:00
130kr deltagaravgift

Modern Horizons Draft
Fredag 13:00-17:00
280kr deltagaravgift

Standardturnering
Fredag 18:00-22:00
Gratis deltagande

M20 Draft
Lördag 13:00-17:00
130kr deltagaravgift

Modernturnering
Lördag 18:00-22:00
Gratis deltagande

Vid intresse så arrangeras ytterligare drafter.

 

Vikingarummet

Kattcon har ett öppet rum för alla som vill prova på vikingaspel under konventet.

 

Kattwalk

Kattcon håller en Kattwalk under konventet, klä ut dig till viking, må bästa karaktär och utstyrsel vinna.

Tid och plats: Kafeterian kl 18.00 på lördag.

 

Falska Gäss

Musikgruppen Falska Gäss spelar medeltida musik under konventet.

Vid varje tillfälle spelas det ca 30 minuter.

 

Tider:

Lördag kl 13.00, 15.00, 17.00

 

Vikingaboffer

Spelföreningen Nifelfang bjuder in till vikingaboffer på gården. Det blir fäktning med mjuka svärd för alla som vill vara med. Svärd finns att låna men man får självfallet även ta med eget boffersvärd om man har det. Våra funktionärer kommer kontinuerligt att kontrollera alla vapen för att ingen ska råka skada sig.

Vi kommer i första hand att strida i lag mot varandra men vid intresse kommer vi även att gå igenom grunderna för svärdsfäktning med de som vill.

Vi hoppas på att kunna dra igång flera mindre spontana boffer men det finns även fyra inplanerade tillfällen:

.
Fredag & Lördag klockan 11.00
Fredag & Lördag klockan 18.00

 

Tv-spelsrum

Kattcon kommer att ha ett rum med tvspel som kommer att hållas öppet dygnet runt under konventet.

 

Nerf

Nerf kommer att håll på Fredag och Lördag klockan 18:00.
Speltider kan variera beroende på hur många spelare vi är och hur mycket folk vill köra. Vi slutar senast klockan 21:00.

Nerf är en form av vapen som avfyrar pilar tillverkade av skum. Dessa är riskfria så länge spelarna använder sig av skyddsglasögon som kommer att finnas på plats.

Spelbeskrivning:

Trouble in Terrorist Town är ett spelläge där spelarna delas in i ”Oskyldiga”, ”Förrädare”, och även en ”Detektiv”. Förrädarnas uppgift är att döda alla oskyldiga och detektiven vilket de lättast uppnår genom att försöka gömma sin identitet som förrädare. De oskyldiga vill lista ut vilka förrädarna är och Detektiven har makten att förhöra de döda spelarna för att se om de var en förrädare eller inte.

Murder är ett spelläge där spelarna delas in i ”Oskyldiga”, en ”Detektiv” samt en ”Mördare”. I spelområdet kommer det att finnas gömda band. När en oskyldig har hittat 5 av dessa band får denne ta fram och använda sin pistol. Detektiven får använda sin pistol redan från början men om denne skulle av misstag döda en oskyldig dör den även själv och måste släppa sin pistol. Endast oskyldiga får plocka upp och använda pistolen. Mördaren har i uppgift att mörda alla spelare utan att bli upptäckt. Mördaren får endast använda sig utav en kniv och är den enda spelaren som får använda sin kniv.

 


Holy Dice – Two Rooms and a Boom!

Vi kör ett pass fredag 18-20 och ett pass lördag 13-16

Drop in – inga förkunskaper behövs – varje spelomgång är 15 minuter effektiv speltid – funkar på grupper mellan 6 och 30 deltagare!

Deltagarna får var sin roll som delar in i dem två lag, ett blått och ett rött. Det blå laget har en president, det röda laget en självmordsbombare. Övriga deltagare har också olika specialroller. Spelet pågår sedan i fem ronder som är tidsbestämda, så att varje spel tar 15 minuter effektiv speltid. Mellan varje rond utses en eller flera deltagare som får byta rum, och efter den femte och sista ronden så kontrolleras om presidenten och självmordsbombaren befinner sig i samma rum, då vinner rött lag, eller om de är i olika rum, då vinner blått lag.

Under spelet får deltagarna prata med varandra för att försöka lista ut vem som är vem och vilka lag man tillhör. Det är också tillåtet att visa hela eller delar av sitt rollkort för att utbyta information med övriga deltagare. Kanske är du spionen, som springer runt med ”fel” färg på ditt kort och samlar information om motståndarlaget, eller utkastare som kan tvinga personer att byta rum? Det finns också roller som står utanför spelet mellan rött och blått! Du kanske är älskarinnan som vinner spelet genom att vara där presidenten är när femte ronden är över, så länge frun inte är det!


Maffia

Tider:

Fredag 21:00
Fredag 00:00
.
Lördag 16:00
Lördag 21:00
Lördag 00:00

.

Maffia är ett intensivt och oerhört roligt spel där fördelar går till folk som är bra på att ljuga och folk som är bra på att genomskåda människors lögner (eller sanningar). Varje spelare blir i hemlighet tilldelad en roll, Antingen som den goda bybon eller som den elaka maffian.  Sedan är det upp till byborna att ta reda på vilka spelare som är maffia och hänga dem.Men tiden är knapp, varje natt dör en bybo som blir skjuten av maffiosorna. Maffiosorna känner till sina kumpaner, men byborna vet ingenting.Maffia passar alla oavsett om du är en erfaren räv eller en oinvigd bybo!


STIG Rummet

Vi är en förening som är belägen i Västerås. Vi åker till olika konvent med våra olika sociala teknologiska interaktiva spel ( gaming ).

Till Kattcon kommer vi ta med oss VR med spel som bland annat Beat Saber, Super hot, GORN m.m.

Vi kommer även kunna erbjuda turneringar i Beatsaber med kval under konventet. Vi kommer ha 2 olika svårighetsgrader, Hard och Expert. Vi kommer erbjuda priser till vinnarna i respektive kategori, ex Inträde till VäsCon i November

Vi kommer även ta med oss olika partyspel som man kan spela och ha roligt med.

Stig turmeringar:

Virtual Fighting Championship. Fredag 21.00

Spelas med HTC vive

Double elimination 1v1

max 12 deltagare

Beräknat deltagarantal 8st

 

Beat Saber lördag 21.00

Kval och final.

fullständiga regler dyker upp på plats under konventet

Max 20 deltagare


Pixelart

Öppetider tors-lör, Tider kommer att finnas på plats.

Kom och sitt ner och ta en lugn stund, pixla egna figurer eller figurer från olika världar. Det kostar en liten peng, från 5kr och uppåt.

Jag kommer från Västerås Äventyrssällskap. På vår förening spelar vi olika spel: bräd, kort, roll, figur, tv & övrigt. Pratar om allt möjligt och har kul tillsammans. Hoppas vi ses på Kattcon.

Comments are closed.