Övrigt 2016

2016

Frågor om något? Använd  frågeformuläret på anmälningssidan!

Pixelskapande

Arrangör: Angelika Hegland

Hålla i pixelartskapande. Göra pärlplattor med favorit pokémonen, fightingspelaren, karaktärer, m.m.

Spelbar

Arrangör: Spelföreningen Nifelfang

Spelföreningen Nifelfang från Eskilstuna kommer hålla i en Spelbar under konventet, där vi kommer ha ett gäng spel för utlåning och som vi gärna lär ut till nya spelare.

Nifelfangs Brädspelsbar har b.l.a.: Alfapet, A Game of Thrones, Arkham Horror, A Touch of Evil, Something Wicked, Batavia, Blood Bound, Carcassone Big Box, Drakborgen, Dragon Pass, Galaxy Trucker, Hollywood, Kingdom Builder, Kingdoms, Kingsburg, Machi koro, Merchants & Marauders, Monster Menace America, Pandemic, Power Grid, Prison Outbreak, Puerto Rico, Risk, Robo Rally, Runebound, SET, Seven Wonders, Shogun, Smallworld, Ticket to Ride Europe, Tsuro, Wings of War, Zombie Fluxx, Zombies!!!
Fler spel finns!
Maila oss gärna på Nifelfang@live.se om ni undrar något!

A Touch of Evil

Arrangör: Nifelfang


Peppkai TV-Spelsrum

Arrangör: Peppkai
Webbsida: PeppKai.se och PeppCon.se

PeppKai är en uppsalaförening som främst sysslar med östasiatisk popkultur. På Kattcon kommer vi att arrangera ett tv-spelsrum. Vi kommer att ha massvis med olika TV-spel.
PeppKai är en ideell förening i Uppsala som grundades 2012 med syfte att sprida och främja östasiatisk populärkultur och allmän nördkultur.

Vi förespråkar även jämlikhet, social mångfald och subkulturers värde i samhället.

Föreningen anordnar det östasiatiska populärkulturkonventet PeppCon i Uppsala samt tv-spelshörnor på olika event med allt från PS3 och Xbox 360 till klassiska arkadspel som Metal Slug och Guwange.

PeppCon är ett engagerat ungdomsevent, en familjevänlig kulturupplevelse, en spännande utbildningsmöjlighet och en näringslivsfrämjande mässa. Evenemanget är även en del av en typ av livsstilstradition, och kallas därför för konvent.

Biljetter går att köpa på www.peppcon.se där det även finns mer information om PeppCon och vad som kommer att hända på konventet.


S.T.I.G

S.T.I.G (Social Technical Interactive Gaming) är en Sverokansluten förening som vill främja spelande i olika former av sociala och interaktiva spel på olika event, t.ex. konvent och mässor.

Artemis

Status: Preliminär (Beroende på Personal, mer info kommer senare.)
Tid: fredag & lördag 13:00-23:00

Har du någon gång sett tv-serien Stargate eller Startrek? Är du kanske ett hängivet fan och har drömt om att få vara en del av besättningen och styra ett rymdskepp? Om så är fallet kommer du att älska spelet Artemis!
Artemis Spaceship Bridge Simulator är ett kooperativt multiplayer-spel i form
av, precis som det heter, ett simulerat rymdskepp. Spelet är designat för att spelas av tre till sex spelare där var och en med hjälp av en laptop (alternativt surfplatta) tillsammans ska driva detta rymdskepp. Spelet går ut på att besegra alla fiendeskepp som attackerar rymdstationer och erat skepp. För att lyckas ska ni lyssna på er kapten, flyga fram mellan minfält samt undvika svarta hål och asteroidbälten för att nå ert slutmål…utplåna fienden!

Johann Sebastian Joust

Tid: torsdag 18:00-23:00, fredag & lördag 13:00-23:00

Oj vad händer här? Är det någon form av fäktning? Kanske rave eller en dansritual?
Nej, det är högst troligt en pågående match utav spelet Johann Sebastian Joust!
Varje spelare behöver en PlayStation Move Motion-kontroll för att delta, men alla kontroller samt
programmet och musikfilerna för att kunna spela tillhandahåller vi i föreningen.
Joust är ett rörelsebaserat spel som går ut på att bli ensam spelare kvar. Det gäller att komma
tillräckligt nära de andra spelarna och knuffa till deras handkontroller så att de åker ur spelet, men
samtidigt hålla sig undan så att inte de kommer åt din kontroll. Det låter ju enkelt, men fullt så lätt är
det inte. Musikens takt och tempo bestämmer nämligen hur fort du kan röra dig utan att själv åka ut!
Så se upp och glöm inte bort att lyssna!

Keep Talking and Nobody Explodes

Tid: torsdag 18:00-23:00, fredag & lördag 13:00-23:00

Här gäller det att hålla tungan rätt i mun! En av spelarna är instängd i ett rum tillsammans med en aktiv bomb! Ni andra är bombexperter, men står utanför och kan inte se bomben. Ni måste nu snabba er på och ge instruktioner till personen med bomben så att bomben kan desarmeras. Prata med varandra, ställ frågor om bomben, läs instruktionsmanualen och hjälp varandra, men gör det fort, för klockan tickar!

Comments are closed.